:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
רפאל - הירקון 87, תל אביב
(4.3) מסעדת רפאל בתל אביב עלתה לכותרות בחודשים האחרונים בעיקר בשני נושאים. השיפוץ היקר שבוצע במסעדה בהשקעה של לא פחות מ 6 מליון ש"ח (לכתבה לחץ כאן) והסכסוך המתוקשר עם הבעלים של קהילת בייגלה (לכתבה לחץ כאן). עם או בלי קשר לכל הבלאגן התקשורתי, המסעדה היתה בערב של יום ראשון מלאה עד אפס מקום, ואנחנו הגענו סקרנים ומלאי ציפיות. אז נתחיל דווקא בשורה התחתונה. יקר ברפאל. מאוד יקר. באתר המסעדה לא תמצאו מחירים בתפריט הערב, ויש לכך כנראה סיבה. האוכל נע בין מעולה לאכזבה טוטאלית. זה לא שאי אפשר לצאת מהמסעדה עם ארוחה מצויינת, אבל אפשר בהחלט גם ליפול, וברמות המחירים הללו זה ממש לא סמפטי. ההמלצה היא, למי שלא נרתע מהמחירים ומחליט ללכת לדגום, לעשות היטב שעורי בית. לקרוא כמה שיותר דווחים על המקום, לראות אילו מנות מומלצות ואילו לא. כדאי לציין שבמהלך הארוחה, בעודנו מדסקסים אם המנות ראויות או לא, ניגש מי שהיה כנראה אחראי על המלצרים ושאל אם הכל בסדר. כשאמרנו לו שעדיין לא החלטנו, הוא הציע ללא היסוס להחליף את אחת המנות אם נרצה בכך.
אז נמשיך עם העיצוב והאווירה. המסעדה כאמור עברה שיפוץ מסיבי בסכום עתק של כ 6 מליון ש"ח. חייב להודות שזה לא ממש ניכר (למעט השירותים שבאמת מעוצבים ויפים). כנראה שרוב הסכום הושקע במטבח. דווקא חדר פרטי בצמוד נראה בהחלט מושקע ויפה. השולחנות והכסאות נראים מאוד פשוטים והם גם די צפופים. זוג שיחפש לו פינה אינטימית, לא בטוח שימצא אותה. המסעדה בעיקר מתאימה לארועים משפחתיים או ארוחות עסקיות. הרבה תיירים נכחו במסעדה. ארוחה רומנטית לזוג או חבר\'ה שמחפשים מקום לצאת, לא בטוח שזה מתאים.
השירות היה מקצועי ומרוחק. המלצר קצת עשה פרצוף כשויתרנו על היין, אבל התרצה כשראה שאנחנו מזמינים מנות מהיותר יקרות בתפריט. קצת חיוך, קצת תאור של המנות בצורה קצת יותר מעוררת חשק ולא קרירה, היו בהחלט יכולים לתרום להנאה. הוא היה בסך הכל די זמין, אם כי לא שמר על קשר עין ומדי פעם נפנפנו לו שיבוא.
רפי כהן נוהג להתגאות בכך שהוא משתמש בחומרי גלם טריים והכי משובחים שיש, ואכן ניכר שהחומרי גלם מצויינים. לפעמים זה עבד ולפעמים זה אבד. לזכותו של השף רפי כהן יאמר שהתפריט מאוד קל להבנה, ברור בלי המצאות ובלי מונחים מפוצצים.

אז מה הזמנו:

1) מנה ראשונה - רביולי שרימפס - עם ג\'ינג\'ר ובצל ירוק בציר סרטנים. עבור 68 ש"ח קבלנו צלוחית עם 4 יחידות של רביולי שמולאו בנדיבות בבשר שרימפס אבל היו בסך הכל די אנמיות. טעם הסרטנים כמעט לא הורגש בציר. מנה מאכזבת ולא שווה את מחירה.
2) מנה ראשונה - כבד אווז מזוגג בחומץ שרי עם קרם ערמונים וכמהין. מנה ראשונה היקרה ביותר בתפריט, לא פחות מ 85 ש"ח. המנה הזו היתה הצלחה אדירה. מי שלא ירתע מהמחיר, יהנה מהמנה הזו ללא ספק. לא מדובר במנה גדולה, ולא תוכלו לשבוע ממנה, אבל גם לא מדובר בדוגמית, לעומת מנות אחרות של כבדי אווז שבדרך כלל מגישים. זוג שיזמין אותה יוכל בהחלט לטעום ולהתרשם מהטעמים שלה. נתח שקשה לי לאמוד את משקלו, אולי קרוב ל 80 גרם רך עסיסי, מלא טעם טובל בקרם ערמונים סמיך וציר נוזלי של כמהין. מנה רחנית מלאה בטעמים, סופר טעימה.    
3) מנה עיקרית - לוקוס לבן. עם תרד ערבי וארטישוק ירושלמי בחמאת עגבניות. פילה של דג לוקוס, דג עסיסי די יקר, מאוד טעים. הארטישוק הירושלמי נתן מטעמיו (אני אוהב) והחמאת עגבניות היתה עדינה וטובה. התרד הוגש בקמצנות והיה מאוד חסר כדי להוסיף למנה קצת קצת רעננות שהיתה חסרה לה. המנה הוגשה עם פירה חרדל. פירה של תפוחי אדמה עם חרדל גרגרים. התוספת הזו הזכירה לי ארוחה שבשלתי לחברים לפני כשנה. ארוחה שבה עשיתי כל מיני נסיונות וניסיתי להפגין יצירתיות יתר. אז הכנתי בדיוק את אותו פירה. זה לא היה מוצלח אז וזה לא היה מוצלח עכשיו. פירה תפו"א וחרדל פשוט לא הולכים טוב יחד. מחיר 145 ש"ח.
4) מנה עיקרית - צלעות טלה עם קרם שעועית לבנה וטימין. מדובר במנה הנמכרת ביותר במסעדה וגם היקרה ביותר. הגיעו שלוש צלעות יחסית גדולות ומעוררות חשק. היו אלה הצלעות הטובות ביותר שאכלתי, והייתי מוכן לאכול אותן בכל יום, לולא מחירן הגבוה. דווקא במנה הזו היו לי חילוקי דעות עם השותפה שלי לארוחה. היא טענה שאילו לא הצלעות שהיא רגילה לאכול. חסר לה הטעם של השומן השרוף והקריספיות שבדר"כ נלוות לצלעות. בעיני זו דווקא היתה נקודת זכות רצינית. אני לא נוהג לאכול שומן. הצלעות שקבלנו היו נקיות כמעט לחלוטין משומן והרגישו יותר כמו מדליוני פילה מחוברות לעצם. למעט העצם לא נשאר גרם של בשר, הכל נאכל. התוספת למנה היתה מאכזבת מאוד. הוגש מעין נזיד של שעועית לבנה עם המון שום. חייב להודות שאני לא מת על שעועית והתוספת הזו היתה ממש לא מוצלחת. כמעט ולא נגענו בה. כאשר מחיר המנה הוא 175 ש"ח, אני מצפה שגם התוספת תהיה מרגשת וטעימה.  
5) קינוח - מאפה מהיר של שוקולד  עם גלידת דובדבני יער וקצף חלב. קינוח מאכזב למדי. לא נוזלי בפנים כמו סופלה, לא לח ועשיר כמו עוגת נמסיס. באמת עוגה סתמית למדי. קצף החלב במנה ממש לא ברור ולא תרם מאומה. גלידת הדובדבנים היתה עשירה שמנתית וטובה. מחיר 45 ש"ח.
6) קינוח - צלחת פטיפורים תוצרת הבית. את המנה הזו קבלנו על חשבון הבית מסיבה לא ברורה. צלחת שהכילה כמות גדולה למדי של פטיפורי ביס. חלק גדול מהן היה מורכב מבצק פריך עם מילוי קרם בטעמים שונים, כדור טרפלס, פחזנית קטנה ומרציפן. רוב הפטיפורים היו סטנדרטיים למדי, יכלו למלא את הבצק הפריך עם קצת יותר קרם. הפחזית המיניטורית היתה ההפתעה של הצלחת. פחזנית פצפונת עם מילוי קרם פטיסייר וציפוי של קרמל קרנצ\'י. מעולה.

חניה: למסעדה אין שום הסדרי חניה. יש לחנות באחד החניונים באזור בתשלום. לנו זה עלה 20 ש"ח.
שירותים: מושקעים ויפים כמו של ספא יוקרתי. שווים ביקור.

לסיכום:

המקום: 4.2 - צפוף מדי לטעמי. למרות השיפוץ הגדול אין הרגשה של מסעדת יוקרה.
המחיר: 4.2 - יקר יקר יקר.
השירות: 4.3 - מקצועי ומרוחק. לא מספיק "חמים", אבל משתדל.
האוכל: הגשה: 4.5 - מושקעת ויפה
           טעם: 4.3 - חלק מהמנות מעולות וחלקן ממש מאכזבות.  
           מקוריות: 4.5 - מנות שף מיוחדות ולא שגרתיות.

לסיכום: 4.3 - אפשר בהחלט לאכול טוב ברפאל, אבל אפשר גם ליפול. מי שלא נרתע מהמחירים הגבוהים, שיעשה שעורי בית טוב טוב לפני שהוא מגיע ומזמין.

תאריך הביקור: 15.1.2011

לאתר המסעדה לחץ כאן
מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים