:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
קלואליס - אבא הלל 16, רמת גן
(4.4) מסעדת קלואליס ברמת גן קיימת כבר כעשר שנים ותמיד נחשבה לאחת הטובות בארץ. כשהמנות הראשונות בתפריט נעות סביב ה 70 ש"ח והעיקריות סביב ה 150 ש"ח (ואף יותר), גם בקלואליס התחילו כנראה להבין שהמצב הכלכלי צפוי להיות קודר למדי ואחת הדרכים להמשיך ולשרוד היא לצאת עם ארוחות עסקיות. מהתובנה הזו כולנו מרוויחים. פתיח, מנה ראשונה ועיקרית בעלות של 109 ש"ח או 139 ש"ח בשעות הצהריים כולל שבת.
המסעדה יפה ונעימה בעלת מראה נקי ו"שיקי", לא מצועצע יותר מדי. שולחנות עם מפות, קיר לבנים, מעט סידורי פרחים ומטבח פתוח לעיני כל, שזה תמיד כיף. השרות היהמקצועי ונעים, אם כי מעט מבולבל לעיתים. שלוש מלצריות שרתו אותנו ולא היו תמיד מתואמים אחד עם השני, אבל סך הכל השירות היה מאוד משתדל, המלצרים הכירו היטב את התפריט ולא לחצו יותר מדי.  התפריט מוגדר ע"י המסעדה כצרפתי עם נגיעות ים תיכוניות. רובו הגדול מורכב מדגים ופירות ים. מספר מצומצם מאוד של מנות בשריות נראו פשוטות ולא מעניינות. בשביל אנטריקוט ופירה אני לא צריך מסעדת שף, כך שהתרכזנו בעיקר במנות של הדגים שנראו יותר מעניינות. התפריט מכיל שלל מושגים מקצועיים שרבים מאיתנו פשוט לא מכירים, למי שלא מחזיק לקסיקון קולינרי בכיס, מומלץ לעבור על התפריט מראש וללמוד את המושגים. האוכל בסה"כ לא היה גרוע, אבל גם לא היתה כמעט אף מנה שהפילה אותנו, כזו שאמרנו בשבילה שווה לחזור, כזו שתאמה את הציפיות שלנו.
פה המקום להרחיב במעט לגבי הציונים הסופיים שאני מעניק למסעדות. הציון נקבע לא מעט מהציפיות וממה שהמסעדה "משדרת". ממסעדת פועלים יש לי ציפיות מסויימות, מבית קפה ציפיות אחרות וממסעדת שף גורמה מתיימרת יש לי ציפיות אחרות. הציון נקבע בהתאם למימוש הציפיות. מסעדת שף מובילה אמורה לקבל ציון שבין 4.5 ל 5. מסעדת גורמה שמקבלת ציון נמוך יותר (שקוף למשל, שנסגרה בינתיים) למשל 4.3, סימן שלא עמדה בציפיות, בעוד בית קפה נחמד, שיקבל את אותו הציון יחשב כמומלץ. יש תמיד לחבר את מה שנכתב בדווח עם הציונים הסופיים כדי לקבל את התמונה המלאה.
לאחר שכל זה נאמר, אפשר להמשיך.

אז מה הזמנו:

הזמנו 2 עסקיות במחיר 139 ש"ח כל אחת.

1) פתיח - סלסלת לחמים, חמאה וחמוצי הבית. סלסלה עם 2 פרוסות לחם נהדרות עם קראסט קשה ועקשן ושתי לחמניות עם טעם ומרקם של בגט שלא ממש התלהבנו מהן. חמאה מצויינת וחמוצי הבית שכללו מלפפונים עם טעם ביתי אמיתי וזיתים.
2) מנה ראשונה - טרטר טונה אדומה עם שרימפס קוקטייל וסורבה ווסאבי. מנה ראשונה מצויינת. על בסיס אבוקדו חתוך לקוביות דקות היתה טונה אדומה נאה חתוכה דק אף היא, טריה מעולה. השרימפס, אם היו שם, לא הרגשתי בהם. מעל לטרטר היה כדור קטן של סורבה ווסאבי שהיה ההברקה של המנה ואחת ההפתעות הנעימות של הארוחה כולה. קריר מתקתק וחריף. הגיע כדור קטן, לא התאפקתי ובקשתי כדור נוסף. סה"כ מנה טובה וטעימה, אם כי די מוכרת וחסרת ייחוד (למעט הסורבה שהיה באמת מעולה). היה חסר לי איזה טוסטון במנה.
3) מנה ראשונה - CRAB CAKE ברוטב צ\'יפוטלה. בתרגום פשוט מדובר בעוגת סרטנים. בפועל זו למעשה קציצה בציפוי פנקו עם בשר סרטנים. מנה שאני אישית אהבתי, אבל לא בטוח שתתאים לכל חיך. מדובר במנה מאוד פופלרית בארה"ב, אבל בארץ עד היום לא נתקלתי באף מסעדה שמכינה אותה, אולי מתוך ידיעה שהקהל הישראלי לא ידע להעריך אותה והמרכיבים היקרים שלה לא יצדיקו את הכנתה. בגין מנה זו יש להוסיף 8 ש"ח לעסקית.
4) מנה עיקרית - פילה בורי על הפלנצ\'ה עם ניוקי סלק במילוי גבינת קממבר ופיסטוקים ברוטב מרווה. מנה שנשמעת כבעלת פוטנציאל אדיר, אבל בפועל מאוד מאוד כבדה. טעם הקממבר היה מאוד כבד (ואני מאוד אוהב קממבר) והניוקי מעט דחוסים. לא הצלחנו לסיים את המנה, למרות שלא היתה גדולה. הדג היה טרי ועסיסי.
5) מנה עיקרית -
בלוטין SEA BASS ממולא בדוקסל וז\'וליין ירקות שורש, ברוטב שמנת וציר דגים, מוגש עם אורז ושקדים קלויים. שני פילטים של דג בס עם מילוי של תערובת של פטריות וירקות שורש עם רוטב על בסיס שמנת וציר דגים. הדג והמילוי היו טעימים למדי. הרוטב הפך את המנה לכבדה מאוד וגם אותה התקשנו לסיים למרות שהיתה טובה. הוגש עם אורז לבן פשוט ושני מקלות אספרגוס.
6) קינוח -
דקוואז פרלינה. דקוואז אגוזי לוז, שוקולד, פרלינה וקצפת שוקולד, עם רוטב פיסטוק. קינוח טעים ואיכותי אבל לא שונה ממה שניתן להשיג במספר חנויות פטיסרי איכותיות (בשליש המחיר). רוטב פיסטוק, אחד המרכיבים שפיתו אותי להזמין את הקינוח התגלה כפס קישוט קטן שלא קיבל משקל כלשהו בטעמי הקינוח. היה מיותר לחלוטין לציין אותו כמרכיב בקינוח. הבסיס של הקינוח הורכב מאגוזי לוז ומרנג (דקוואז), מעל פרלין עם שכבות של שוקולד מריר וקציפת שוקולד. . מחיר התענוג 56 ש"ח. 

חניה: למסעדה חניון לאורחים בחינם. שווה ביותר. 
שירותים: יפים, מושקעים ונקיים. 

לסיכום:

המקום: 4.8 - נעים, "שיקי", יוקרתי אבל לא מאיים. מטבח פתוח. כיף לשבת.
השירות: 4.6 - מקצועי, נעים, מתמצא בתפריט. מעט מבולבל לעיתים.
מחיר: 4.4 - עסקית משתלמת למסעדה ברמה הזו, למרות שהתאכזבנו מחלק מהמנות.
האוכל: טעם - 4.3 - סה"כ אוכל טעים אבל לא עמד בציפיות מהמקום. חלק מהמנות פשוט כבדות מדי.
           הגשה - 4.4 - כלים יפים. הגשה יפה, אם כי לא ברמה של גורמה.
          מקוריות - 4.4 - חלק מהמנות מוכרות, חלק יותר מקוריות. חבל שאין יותר מנות בשריות מעניינות. 

לסיכום: מסעדת קלואליס - 4.4 - סה"כ כיף ונעים לשבת. לא עמד בציפיות הגבוהות, אבל גם לא היה גרוע. 
         
תאריך הביקור: 26.11.2011

מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים