:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
המטבח של רמה - נטף
(4.4) המטבח של רמה הוא באמת מקום מיוחד. ראשית המיקום שלו "באמצע שום מקום". נסיעה ארוכה למדי, בכבישים ושבילים נידחים, מפותלים שאינם מוארים בלילה, עוברים את היישוב מעלה החמישה בהרי יהודה, מגיעים לנטף ומעט אחרי, כשחושבים שכבר לא נשאר כלום והגעתם לסוף העולם...אז מגיעים. הנוף במקום אמור להיות עוצר נשימה, אבל אנחנו הגענו לארוחת ערב כשכבר היה חשוך. גם ללא הנוף מדובר במקום מלא אווירה, מאוד רומנטי מתאים במיוחד לארועים רומנטיים או משפחתיים. השהות במקום מאוד מיוחדת ומהנה. את המסעדה מקיפים חממות של עשבי תיבול וירקות שמגדלים במקום ומשמשים את המסעדה.
הנסיעה למסעדה במיוחד בשעות הלילה, היא ללא ספק חלק מהחוויה ומגבירה את העוצמה של הביקור. 
שנית, המסעדה לא פתוחה כל הזמן. לפני שמגיעים כדאי תמיד לבדוק באתר מתי המסעדה פתוחה ולוודא בטלפון שיש מקום. חבל לנסוע את כל הדרך הזאת לחינם.
התפריט של המסעדה מעניין, מסקרן ומורכב מחומרי גלם טובים ומיוחדים, אך מספר המנות בתפריט מאוד מצומצמם וגם עשוי להשתנות בהתאם למרכיבים שנקנו באותו היום. כדאי לבדוק מראש שיש בתפריט מנות שמתאימות לכם מבחינת המרכיבים, לוודא שלא נעשו בו שיניויים וכמו כן שהמנות מתאימות לכם לכיס, שכן המחירים שערורייתיים!!!!  התפריט מורכב מ 3 חלקים מרכזיים. מנות ראשונות, מנות מהטאבון ומנות עיקריות (יש גם תפריט קינוחים בנפרד). מחירי הראשונות באזור ה 60 ש"ח (ומדובר באמת בדוגמיות קטנות) והעיקריות סביב ה 150 ש"ח.
האוכל באמת טעים ומיוחד אבל התמחור מופקע בכל קנה מידה. המנה הראשונה שהוזמנה (פרוט בהמשך) מעולה ככל שהיתה, הכילה לא יותר מ 4 ביסים, לא מטאפוריים. אחד להיכרות, שני אתה בגן עדן, שלישי נותן לבת הזוג לטעום, רביעי גם כדי שגם היא תהיה בגן עדן ואז חזרה למציאות, הצלחת ריקה, שילמת 54 ש"ח ולא הספקת בכלל להנות מהמנה. בחישוב גס מדובר ב 13.5 ש"ח לכל ביס קטן. המחאה החברתית לא הגיעה לנטף. אני מוכן לשלם 54 ש"ח למנה ראשונה ואני מבין שראשונות הן תמיד מנות קטנות, אבל פה באמת שברו שיא חדש.
השירות גם היה בעייתי. את החצי הראשון של הערב העברנו עם מלצר שחצן שכל הזמן נתן לנו הרגשה שאנחנו לא מזמינים מספיק ולחץ עלינו להזמין עוד ועוד מנות. גם צורת הדיבור שלו היתה מתנשאת וקצת חצופה. את החצי השני של הערב העברנו עם מלצרית יפיפיה ועדינה ומאוד נהננו מהשרות שלה. אין לי ספק שלולא התמחור השערורייתי והשרות של אותו מלצר המסעדה היתה מקבלת אצלי ציון 5 עגול.
 
אז מה הזמנו:

1) מנה ראשונה - טארט עיזים - טארט קרם גבינות עיזים ובצל מקורמל עם אספרגוס ועדשים כתומות בחריפות מעודנת. את המנה הזאת תארתי מעט בפתיח. מנה מעולה וטעימה ביותר. "מומלץ לקחת מהטארט ומהעדשים ביחד, להנות מכל המרכיבים" אמרה המלצרית וכך עשינו. טעם גן עדן. הגבינות היו משובחות ביותר והשילוב עם הבצל המקורמל והעדשים היה מיוחד ומוצלח. 2 גבעולי אספרגוס הונחו בצד ועוד היה שם בצל מאודה עם מעט גבינת רוקפור בפנים. כל כך טעים שהזמנו מנה נוספת. המנה שמקבלים היא סופר קטנה. 4 ביסים קטנים וזה נגמר. אני לא רואה שום הצדקה להגיש מנה כל כך קטנה, מה עוד שמחירה 54 ש"ח. הערנו על כך למלצרית שאנחנו מבקשים שהמנה השניה תהיה יותר גדולה, אז הוסיפו עוד שני מילימטר מהטארט. מנה מעולה אבל התמחור שערורייתי.
2) מנה מהטאבון - בתפריט הופיעה מנה שהכילה גבינת רוקפור, פטריות בשמנת וקרפצ\'יו של כמהין. המנה הזו הוחלפה במאפה אחר שהכיל רסק של ארטישוק ירושלמי ופטריות עם קוביות של רוקפור בצד על עלי רוקט. שוב מנה מעולה. ארטישוק ירושלמי הוא ירק שאני אוהב במיוחד והטעם שלו היה דומיננטי והלך מצויין עם הפטריות. כולנו טעמנו והתמוגגנו. חשוב לציין שלמרות שכתוב בתפריט מאפה, למעשה מדובר במעיין לאפה עבה שמוכנסת לטאבון. המנות מהטאבון מעט יותר גדולות מהראשונות ועשויות להשביע אדם לא מורעב. מחיר 49 ש"ח. עדיין גבוה אבל מתקרב לרמה סבירה.  
3) מנה מהטאבון - מאפה בשר - מאפה סיניה של טלה על חציל קלוי ועגבניות מיובשות בשמש עם יוגורט וטחינה. מנה קצת יותר מוכרת ופחות מסקרנת אבל עדיין טובה. כאן היו נדיבים מאוד עם הבשר. התיבול היה טוב וסה"כ מנה טובה. גם צנוברים פוזרו מעל. העגבניות המיובשות היו כמו צימוקים עם טעם עז ומרוכז מאוד של עגבניות. אל תוותרו עליהם, למרות שיותר נראה שתפקידם לקשט את המנה. מחיר 48 ש"ח.
4) מנה מהעיקריות - אוכף טלה ושוק טלה - אסאדו של אוכף טלה ונתחוני שוק טלה במרינדת פפריקות עם בורגול פריקה בגרידת לימון ודלעת אפויה. פריקה היא חיטה שנקטפת כשהיא עוד ירוקה ועוברת עישון שמוסיף טעם מעושן למנה. אוכף טלה הוא נתח שמכיל את הסינטה והפילה של הטלה. עוד היו על הצלחת פרוסות של סלק מבושל וצנוניות מוחמצות. לדלעת לא היה זכר. בסה"כ מדובר בכ 250 גרם בשר וכמות לא נדיבה במיוחד של הפריקה. המנה מכילה לא מעט מרכיבים מיוחדים וטעימים. כל אחד מהמרכיבים בנפרד לא מספיק כדי לעורר עניין אבל שילוב המרכיבים יחדיו יוצר בהחלט מנה ראויה. טעמי הטלה היו יותר מעודנים מבשר כבש בוגר, כך שמי שנרתע מעט מטעם הכבש, עשוי להנות מהמנה. אני דווקא אוהב את הטעם החזק והייתי שמח אם הוא היה יותר מודגש. את נתחי האסאדו עטפה שכבת שומן שלרוב אני לא נוהג לאכול, אבל השומן הזה היה כמו ממתק טעים וטרפתי גם אותו. מחיר המנה גבוה מאוד, 148 ש"ח.
5) קינוח - טארט לימון - מוס לימון על בצק פריך ואינגלייז אקליפוטוס עם תאנים ופירות יער טריים. אינגלייז הוא קרם וניל משובח, מעין סוג של החלאה בין ברולה ופטיסייר (למתכון לחץ כאן). קינוח מעולה. נראה אתכם לא משמיעים קולות. כשתשמעו את המחיר, כבר תשמיעו קולות אחרים. 42 ש"ח למנה קטנה למדי.
6) קינוח - שוקולד שוקולד - פאדג\' שוקולד, מוס שוקולד, טוויל שוקולד, פרלינים וגלידת לוונדר. גלידת הלוונדר הרגישה יותר כמו גלידת שמנת משובחת, אבל טעם הלוונדר כמעט לא הורגש, גם לא בארומה של הגלידה. הפאדגי עם המוס הרגיש יותר כמו סופלה שוקולד. כאן אני חייב להודות, מדובר בעוגת השוקולד הטובה ביותר שאכלתי. שוקולד באמת משובח. תלקקו את הצלחת. לא זכיתי לביקור של פרלין כלשהו וגם את הטוויל לא ראיתי. מחיר 42 ש"ח.

חניה: חניון בצמוד למסעדה לאורחי המסעדה.
שירותים: שני תאים מחוץ למסעדה. אני בקרתי בתא אחד שהיה נקי, מהשני נמסר שמטונף.

לסיכום:

המקום: 5 - מדהים, קסום, מלא אווירה. מתאים מאוד לארועים רומנטיים או משפחתיים.
השירות: 4.2 - המלצר הראשון היה מתנשא וחצוף המלצרית השניה יפיפיה ונעימה.
המחיר: 3.5 - שערורייתי. חובה להוריד את המחירים ב 30 אחוז לפחות או להגדיל משמעותית את המנות.
האוכל: טעם - 5 - רוב המנות פשוט מושלמות. תתענגו על כל ביס (לצערי אין הרבה כאלה).
          הגשה - 4.4 - מושקעת ויפה.
         מקוריות - 5 - מנות מפתיעות ומיוחדות שמשתלבות מצויין.

לסיכום: במטבח של רמה - 4.4 - לולא המנות הזעירות ואותו מלצר, הציון היה חמש עגול. לשיקולכם אם שווה ללכת או לא.

תאריך הביקור: 14.10.2011
מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
ארוחות בוקר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים