:חיפוש | כתבו עליי | תקנון האתר | הפוך לדף הבית
4.5 ומעלה - מומלץ מאוד (רוצו מהר למה אתם מחכים) 4 - 4.4 - סטנדרטי אך מומלץ (לשבת בכיף) 3.9 ומטה - לא מומלץ. קראו היטב את הדיווח
המזללה - נחלת בנימין 57, תא
(4.7) מסעדת המזללה בתל אביב היא אחת המסעדות המדוברות ביותר בתל אביב כיום. השם אולי לא עושה יותר מדי חשק, אבל השם של שף המסעדה, מאיר אדוני בעל מסעדת כתית המהוללת, קצת מחפה על כך. למסעדה הגעתי ביום שישי בצהריים לאחר יום עבודה. המסעדה מעוצבת בפשטות לא מאיימת. צבע לבן נקי בלי יותר מדי קשקושים. קירות צחים לבנים, בר לבן וכסאות ושולחנות מעץ פשוט. הכל פשוט, ובכל זאת יש הרגשה שזו לא עוד מסעדה. קו זה מאפיין גם את האוכל. מי שיש לו רתיעה מאוכל גורמה, ימצא כאן אוכל בגובה העיניים, נגיש לכל פה בלי להתפשר על איכות חומרי הגלם וצורת ההגשה שהיא באמת יפה ומרשימה. נכנסנו למסעדה וישבנו על הבר. שמחנו מאוד לגלות שיש עסקיות, גם בשישי בצהריים ושהמחירים מאוד סבירים. רוב המחירים נעים בין 70 ש"ח ל 90 ש"ח, עבור מנת לחם, מנה ראשונה ומנה עיקרית בגודל בינוני. לא רע בכלל. הברמן ששירת אותנו היה חביב ביותר והכיר היטב את מרכיבי המנות. חלק מהמנות שהוגשו היו מעט שונות מכפי שתוארו בתפריט, ולמעט אחד הקינוחים שהיה שונה לחלוטין ממה שצויין בתפריט, שאר השינויים לא צויינו מראש. ניחא, גם כך הכל היה מצויין.

אז מה הזמנו:

2 ארוחות עסקיות. משלמים עבור מחיר העיקרית ובוחרים מנה ראשנה אחת ומנת לחם עם ממרחים (2 אפשרויות). פשוט ולעניין בלי תוספת מחיר עבור המנה הזאת ותוספת מחיר אחרת עבור המנה ההיא.

1) פתיח - מנות לחם - היו בתפריט שתי אפשרויות. בחרנו מנת לחם אחת מכל סוג. לחם שאור עם איולי פלפלים וחמאה וחלת שום עם אקרה של דג בורי. 3 פרוסות של לחם שאור מעולה עם קראסט קשה ומלא טעם הגיע עם חמאה נהדרת ואיולי (סוג של מינוז) עם פפריקה ושום נהדר אף הוא. מנת הלחם השניה, חלה קטנה חמה כאילו יצאה עכשיו מהתנור, עדיין בתוך התבנית אפיה. מתקתקה כמעט כמו בריוש. נהדרת. לשום לא היה זכר. יחד איתה הוגשה איקרה, ממרח של ביצי דג, במקרה הזה דג בורי. ממרח מאלף. אוורירי ומוקצף. הרגיש ממש כמו קצפת עדינה עם טעם עדין של ים. מעולה.
2) מנה ראשונה - סלט עגבניות וקלמרי -  סלט קטן ונהדר שהכיל עגבניות שרי בשני צבעים, צנוניות, בצל סגול, קלמרי טרי ומשובח בלימונים כבושים ובמיה תאילנדית טריה נהדרת. לרוב אני לא מחסידי הבמיה, אבל זו פעם ראשונה שאני נתקל בסוג התאילנדי ופעם ראשונה שאני רואה שהיא מוגשת טריה. גם עלי זעתר טריים היו שם. התיבול פשוט. מעט לימון שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס, והאמת שלא צריך יותר מזה. סלט פשוט, צבעוני וטעים.
3) מנה ראשונה - ארטישוק קונפי - עוד סלט מיוחד ומשובח. ארטישוק בגריל, ריקוטה בפאלו, שום כבוש. הגבינה קלילה ומשובחת. הארטישוק ירק אהוב עלי, היה נהדר בגריל. יכלו לשים עוד כמה חתיכות. והשום הכבוש מעולה!!
4) מנה עיקרית - קבב דג ים - קבב דג ים, קציפת חצילים וגבינת עיזים, ויניגרט ירקות בגריל, ג\'ינג\'ר וצ\'ילי. איזו מנה, כל ביס תענוג. והגשה כל כך יפה ומושקעת. בצלחת לבנה היה "מרק ירוק". זה כנראה אמור היה להיות הויניגרט ירקות קלויים. לי זה יותר הרגיש טעם של כוסברה, שבעיני דווקא התאים מאוד למנה. בתוך הרוטב הירוק היו שלוש גבעות של ממרח חצילים שרופים עם גבינת עיזים שהיה פשוט מעולה. על כל גבעה הונחה חתיכה קטנה של פיתה קלויה ומתובלת עם טעם מעושן של מנגל. מעל כל פיתה נחה לה קציצה לא גדולה של קבב הדג ים. את הצ\'ילי לא הרגשתי, אבל הג\'ינג\'ר (זנגביל) הורגש היטב בדיוק במידה. הוא לא השתלט על הטעמים, אבל בהחלט הפגין נוכחות. השילוב שלו עם הדג היה פשוט גאוני. מנה מוצלחת. מחיר 70 ש"ח בלבד.
5) מנה עיקרית - STEAK & EGGS - שעועית לבנה, תרד, בצל, ציר של עוף ושמנת עם נתחי שייטל ומעל ביצת עין. הציר עוף ושמנת היה עשיר ומעולה.השעועית היתה נהדרת והוותה בסיס טוב לבשר. לתרד לא היה זכר. הסועד דקר את ביצת העין ונתן לנוזל לזלוג מסביב ולהוסיף עוד עושר למנה. השייטל היה עשוי מדיום, ורדרד, מושלם. המזמין, קולינר בפני עצמו, אמר שזאת מנת ה STEAK & EGGS הטובה ביותר שאכל. מנה שלמרות שאינה גדולה היא בהחלט משביעה ושווה את מחירה. 90 ש"ח.
6) קינוח - קסטה - יש רק 3 קינוחים לבחירה, אחד מהם שונה ממה שתואר בתפריט, כך שהבחירה נפלה על קינוח שנקרא קסטה. 3 זוגות של עוגיות שוקולד צ\'יפס מהמעולות שאכלתי, במילוי של גלידת קרמל. בין העוגיות היתה קציפה שלפי התפריט היתה "קציפת פופקורן". לא הרגשתי פופקורן. סתם קציפה הרבה יותר מדי מתוקה. הברמן הגיש לנו את המנה עם כלי קטן עם אספרסו והמליץ למזוג אותו על הקציפות לשבור את המתיקות. זה בהחלט שיפר את המצב. סה"כ קינוח טעים, לא ברמה של שאר המנות שהוגשו. מחיר 35 ש"ח.

חניה: בחניון של כלבו שלום או מגדלי אפריקה ישראל
שירותים: נקיים, מושקעים, מטליות בד אישיות.

לסיכום:

המקום: 4.3 (מתוך 5) - נקי, פשוט, נעים ולא מאיים.
השירות: 4.4 - חברותי, לא נדחף, מקצועי.
המחיר: 5 - תמורה מלאה למחיר. לא תצטערו.
האוכל: טעם - 4.8 - מנות מצויינות, מרכיבי טעם רבים בכל מנה, חומרי גלם טובים.
          הגשה - 4.7 - מושקע ויפה. כיף לעיניים.
          מקוריות - 5 - שילובים מוצלחים ולא שגרתיים
 
לסיכום: מסעדת המזללה - 4.7 - אוכל מוקפד, בגובה העיניים, עסקית סופר משתלמת

תאריך הביקור: 29.7.2011
מה דעתכם על המסעדה?
 גרועה  בינונית  טובה  טובה מאוד  מצויינת
       
כניסה למשתמשים
אי-מייל:
סיסמא:
שכחתי סיסמא
   
סקר החודש:
לאן אתם שולחים אותי לדווח? הפעם איטלקיות (לחצו על שמות המסעדות)
רונימוטי
גוסטו
אמורה מיו
איל פסטיו
ארנסטו
תוצאות ההצבעה
קטגוריות מסעדות:
נעים להכיר
כשרות
משלוחים / TA
בשרים
עממיות / עדות
ארוחות בוקר
ת"א והסביבה
חיפה והצפון
ירושלים והסביבה
השרון
מרכז
דרום
דורון: 050-5199009 | doron@doronrest.co.il
Atar2b דורון מבקר במסעדות - כל הזכויות שמורות   2011   ©   |   עיצוב ובנית אתרים